03-05-2018

May 3, 2018

That day I had a presentation about Poland in the restaurant "U Slunce". I also invited my parents, unfortunately along the way, in Germany, the car broke down and they came to Kadan only in the evening.
Despite the fact that not many people came, it was very nice. The guests were interested in interesting facts about Poland, as well as willingly participated in the games I proposed. There was a quiz about Poland, language breaks and "false friends", an attempt to guess what a Polish word, similar or identical to Czech, really means in Czech ...
Time spent with my parents was also very nice. We visited the whole of Kadan, including the entrance to Svaty Kopecek as well as Karlovy Vary.


3. května 2018


Ten den jsem měla prezentaci o Polsku v restauraci "U Slunce". Také jsem pozvala své rodiče, bohužel na cestě v Německu se jim auto rozbilo a oni přijeli do Kadaně až večer.
Navzdory tomu, že přišlo mnoho lidí, bylo to velmi pěkné. Hosté se zajímali o zajímavé fakty o Polsku, stejně jako se ochotně podíleli na hrách, které jsem navrhovala. Byl tam kvíz o Polsku, jazykolamy a "falešní kamarádi", pokus o hádat, co polské slovo, podobné nebo totožné s češtinou, opravdu znamená v českém jazyce ...
Doba strávená s rodiči byla také velmi pěkná. Navštívili jsme celý Kadaň, včetně výstupu na Svatý Kopeček i jeli jsme i do Karlových Varů.

Komentáře