Salátový den - Salad day


Dnešek byl salátový den, vyzkoušeli tři různé saláty ze tří různých zemí.

Monika připravila polský bramborový salát. Pět vařených brambor nakrájených na malé kostičky, jedna vařená mrkev a jedna vařená petržel, všechno nakrájené na malé kostičky. Nastrouhané jedno jablko. Kukuřice a hrášek z plechovky. Může se dát i kousek uvařeného celeru. Jeden syrový pórek, pět vajíček. majonéza podle chuti, sůl, pepř.

Daniela připravila ledový salát, protože ten bramborový, jak ho známe my v České republice, v Itálii neznají. Ledový salát, vajíčko uvařené na tvrdo, tuňák, mozzarella na kousky, kukuřice z plechovky, černé olivy, zalít olivovým olejem (extra panenským), přidat sůl a krémové balsamico.

Neryelith připravila tradiční bramborový salát z Ibizy. Brambory nakrájené na větší kusy, cibule s cukrem, kukuřice z konzervy, paprika (naložená v kyselém nálevu), tuňák z plechovky, černé olivy a vajíčka natvrdo nakrájená na malé kousky. Pak už stačí přidat olivový olej a sůl.



Monika prepared Polish potato salad. She needed five potatoes cut, one carrot, one parsley, all boiled and cut in small pieces. Then she added corn and pea from can, raw leek, five boiled eggs and grated apple. You can add also some boiled celery. Monika finished the salad with mayonnaise, salt and peper.

Daniela prepared salad from lettuce because potato salad is not common in Italy. She used lettuce, boiled eggs, tuna, canned corn, black olives and pieces of mozzarella. Then she added extra virgin olive oil, cream balsamico and salt.

Neryelith made traditional potato salad from Ibiza. It consists of boiled potatoes, eggs, onion (prepared with sugar), canned corn, paprika (also canned), tuna and black olives. Then she added olive oil and salt.

Komentáře